In mijn werk is sport nooit ver weg. Soms kom ik zelf in actie als ik een wielrenner op de fiets interview. En andere keren registreer ik de actie meer of zoek ik verhalen uit een ver sportverleden uit. Tekst is in al mijn werk de gemeenschappelijke deler. Of het nu lange artikelen, webteksten, nieuwsbrieven of persberichten zijn, ik schrijf het! De noemer waar het werk voor onderstaande opdrachtgevers onder valt is daarom ook:  MeervdTekst.

 

 Bike MOTION BeneluxBikemotionlogo

Tijdens Bike MOTION Benelux staat de Jaarbeurs Utrecht een weekend vol fietspassie. Sinds 2013 ben ik als tekstschrijver bij dit evenement betrokken om te zorgen voor de tekst in de beurskrant, op de website en in de nieuwsbrieven. In de promotiecampagne  houd ik ook de social media van de beurs bij. Klik hier voor meer info over Bike MOTION Benelux.

 

fiets-6Fiets en Procycling

Voor Fiets schrijf ik sinds 2007 artikelen. En altijd met een racefiets in de buurt. In de meeste gevallen deed ik het interview ook tijdens een trainingsrondje op de fiets. Zo  interviewde ik onder andere al Marianne Vos, Lars Boom, Karsten Kroon, Niki Terpstra, Kai Reus, Lieuwe Westra, Wout Poels en Johnny Hoogerland. Hier staan een aantal van mijn artikelen uit Fiets.

Ook voor Procycling sprong ik vaak op de fiets voor een rondje met een profrenner. In 2012 maakte ik interviews met Tom Dumoulin, Kai Reus, Brian Bulgaç en Michael Boogerd.

 

DeMuurDe Muur

In 2008 schreef ik voor literair wielertijdschrift De Muur het verhaal ‘Zwart-wit in oranje trui’ over de Tourzege van Jan Janssen in 1968. Voor dat verhaal sprak ik met de broers van Janssen, zijn eerste fan en zijn eerste fietsmaat over hoe de Tour van ’68 in Nootdorp (het geboortedorp van Janssen) werd beleefd. Een jaar later verscheen de eerste De Muur Wielerscheurkalender, waarvan ik tussen 2009 en 2012 samensteller was. In totaal maakte ik 1461 scheurblaadjes vol wielerfeitjes.

 

Cover TS3Triathlon Sport

Voor het maandelijkse bondsblad van de Nederlandse Triathlon Bond schrijf ik reportages, wedstrijdverslagen en interviews over mijn eigen sport: triathlon. Tussen juli 2013 en maart 2014 was ik (interim) hoofdredacteur van het bondsblad. Elke maand moest ik zorgen dat het blad weer gevuld was met interviews, wedstrijdverslagen en artikelen over training. De nummers die ik mocht maken zijn terug te vinden in het archief van de NTB.

 

 

Sport & Strategie

Sport & Strategie is een blad voor ‘executives in de sport bij overheid, media en bedrijven’. De artikelen in dit blad gaan daarom vooral over sportbeleid en sportmarketing. Voor Sport&Strategie schreef ik onder andere een interview met Adrie Berk, destijds technisch directeur van de kanobond en de Nederlandse Triathlon Bond. Ook schreef ik een artikel over de olympische sportambitie van de gemeente Haarlemmermeer na het schrappen van het Olympisch Plan 2028 door het kabinet.

Coachen

Voor het vakblad Coachen (nu NLCoach) heb ik reportages, interviews en debatstukken geschreven over sportcoaches.

 

 

logo-soigneur

 

Soigneur

Het prachtig vormgegeven blad Soigneur wordt echt met liefde voor de racefiets gemaakt. Voor Soigneur schreef ik in de rubriek ‘de ambachtsman’ portretten van microfonist Mels de Kievit en Koos Tacx, oprichter van het bedrijf Tacx.

 

Hetiskoers-logoHet is koers!

Vlak voor de Tour de France 2010 begon een klein groepje wielerfans op twitter een eigen tourblog onder de naam Tourkoorts. Na die Tour ging het blog verder als Het is Koers! en werd het aantal bezoekers op de site met de dag groter. Mijn stukken op Het is Koers staan hier op een rijtje: http://hetiskoers.nl/author/pieter/

 

Het Parool

Mijn tweede stage van mijn studie liep ik bij de sportredactie van Het Parool. Eén van mijn eigen ideeën was een artikel waarin ik met bewegingswetenschapper Martin Truijens aan het woord liet over het belang van een snel zwemkeerpunt.  Dit artikel (met infographics over het keerpunt) kun je hier teruglezen.