Het mooiste sportnieuws kwam dit weekend niet uit het schaatsen. Hoewel het bericht dat de Russische schaatser Lisin op EPO is betrapt, voor wielerfans misschien wel een opluchting gaf. Zie je wel, dat zijn ook geen frisse jongens.

Nee, het mooiste sportnieuws kwam uit Schotland. Glasgow om precies te zijn. De Amerikaanse rapper Snoop Dogg liet gisteren in de Schotse krant The Scottish Daily Record weten een belang in voetbalclub Celtic te overwegen.

Dat had niemand aan zien komen op de verder rustige sportzondag. Altijd mooi als twee totaal verschillende werelden in één bericht samenkomen. Na de heroïsche overwinning van Celtic op FC Barcelona in de Champions League raakte Snoop extra geinteresseerd in de Schotse club. Hij was vooral onder de indruk van de passie en het enthousiasme bij de spelers, en vooral bij het publiek.

Het klinkt allemaal wat vreemd uit dezelfde mond waar normaal de bitchez en fucks als dribbels uitrollen. Toch blijkt in Snoop een echte voetballiefhebber te zitten. Tijdens een concerttour door Europa raakte hij per toeval geïnteresseerd in het balspelletje toen zijn favoriete American Football spelletje op de Playstation het begaf. Zijn personeel ging naar de winkel om hetzelfde spel te kopen. Het spel van wereldvoetbalbond Fifa was het enige voor handen waar Snoop zijn tijd mee kon doorbrengen.

Snoop raakte door het computerspelletje steeds dieper in het Europese voetbal. Hij ging zelfs wedstrijden op tv kijken. Messi en Ronaldo zijn nu de favoriete spelers van Snoop, maar hij heeft ook nog een zwak voor de Braziliaan Ronaldo die de beste speler was op het moment dat hij het voetbal leerde kennen.

En nu ziet Snoop het dus wel gebeuren dat hij gaat investeren in Celtic. Hij hoeft de club niet te gaan leiden, maar hij wil wel iets te zeggen krijgen. Zo zou hij David Beckham, een goede vriend, al gepolst hebben voor Celtic. Of Beckham dan de voorkeur krijgt boven de  Giorgios Samaras valt nog te bezien. Snoop is namelijk erg gecharmeerd van de Griekse aanvaller. Of zoals hij dat zou zeggen: Samaras is da shizzle.

Snoop Dogg als weldoener in het voetbal. Het is even wennen, maar het past wel helemaal bij zijn nieuwe levensstijl volgens de Rastafari. Hij gaat sinds hij op Jamaica het licht heeft gezien en de Dogg heeft vervangen voor een Lion, steeds meer zijn grote voorbeeld Bob Marley achterna, die ook gul geld weggaf. Snoop ziet de gelijkenis zelf ook. In een interview zei Snoop dat hij altijd al heeft beweerd ‘de reincarnatie van Bob Marley te zijn’. De liefde voor het voetbal is in ieder geval goed mee gereïncarneerd. Het voetbaltalent misschien iets minder.

Een rapper als investeerder van een topclub, het is weer eens iets anders dan een Russische oligarch. De skybox van Snoop zal wel boven het Celtic Park uitstijgen als hij en zijn homies hun joints zo groot als pilonnen doorgeven. Dat moet kunnen. Met Snoop ‘Lion’ Dogg kan dan ook eindelijk dat dopingtaboe in het voetbal geslecht worden.